Táplálékintolerancia (IgG) panel 220+ esetén a leleten az adott élelmiszerek mellett pontos számértékkel fejezzük ki az intolerancia mértékét.

Az eredmények megfelelő értékeléséhez és diétájának megváltoztatásához minden esetben javasolt megfelelő szakember (gasztroenterológus, allergológus, dietetikus) segítségét igénybe venni. A nem megfelelően összeállított és alkalmazott diéta súlyos egészségkárosodáshoz vezethet! A Táplálékintolerancia (IgG) panel 220+ eredmények mellé ingyenes dietetikai tanácsadás tartozik.

Ételcsoportok (10 ketegória):  

         Tej, tejkészítmények, tojás; Halak, tenger gyümölcsei; Gyümölcsök; Glutén tartalmú gabonák; Gluténmentes gabonák; Gyógynövények és fűszernövények; Húsok; Olajos magvak; Zöldségfélék; Egyebek

A táplálékintolerancia (IgG) panel 220+ összetétele:

Táplálékintolerancia (IgG) panel 220+
9 FÉLE TEJ, TEJTERMÉK ÉS TOJÁS
alfa-lactalbumin béta-lactoglobulin bivalytej juhtej
kazein kecsketej tehéntej tojásfehérje
tojássárgája      
38 FÉLE HAL ÉS TENGER GYÜMÖLCSEI
alga spirulina alga wakame angolna aranydurbincs
csuka európai szardella fésüs kagyló foltos tőkehal
folyami rák garnélarák mix hekk hering
homár hüvelykagyló kardhal kaviár
közönséges kagyló lazac lepényhal makréla
norvég garnéla nyelvhal osztriga ördöghal
pisztráng polip ponty rombuszhal
sügér szardínia szívkagyló tarisznyarák
tengeri hínár (nori) tintahal, kalamári tintahal, szépia tonhal
tőkehal vénuszkagyló    
39 FÉLE GYÜMÖLCS
alma ananász avokádó banán
bodza citrom cseresznye datolya
egres eper faeper fekete áfonya
földicseresznye füge görögdinnye gránátalma
grapefruit kivi körte licsi
lime málna mandarin mangó
maracuja mazsola narancs nektarin
olajbogyó őszibarack papaja paradicsom
ribizli sárgabarack sárgadinnye szeder
szilva szőlő tőzegáfonya  
11 FÉLE GLUTÉN TARTALMÚ GABONA
alakor búza árpa búza búzakorpa
durumbúza gliadin maláta M-transzglutamináz
rozsliszt tönkölybúza zab  
7 FÉLE GLUTÉNMENTES GABONA
amaránt hajdina köles kukorica
quinoa rizs tápióka  
36 FÉLE GYÓGYMÖVÉNY ÉS FŰSZERNÖVÉNY
aloe vera ánizs babérlevél bazsalikom
bors (fekete / fehér) borsmenta cayenne-bors curry
csalán fahéj fokhagyma gingkó
ginzeng gyermekláncfű gyömbér hibiszkusz
kakukkfű kamilla kapor komló
koriander (levél) kömény kurkuma majoranna
menta mustármag oregánó petrezselyem
rómaikömény rozmaring szegfűszeg szerecsendió
tárkony vanília vörös chili zsálya
12 FÉLE HÚS
bárányhús borjúhus csirkehús disznóhús
kacsahús kecskehús lóhus marhahús
nyúlhús pulykahús rőtvad (szarvas-, őzhús) vaddisznóhús
19 FÉLE OLAJOS MAG
chia mag dió fenyőmag földimogyoró
kendermag kerti mák kesudió kókusz
lenmag makadámdió mandula mogyoró
napraforgómag paradió pisztácia repcemag
szezámmag tigrisdió / földimandula tökmag  
43 FÉLE ZÖLDSÉG
articsóka bambuszrügy borsó brokkoli
burgonya cékla cikória cukkini
csicseriborsó édesburgonya édeskömény (levél) endívia saláta
fehér karóbab fehérrépa hagyma hokkaidó tök
káposzta káposzta, vörös kapribogyó karalábé
karfiol kelbimbó lencse madársaláta
mángold medvehagyma metélőhagyma padlizsán
pak-choi paprika póréhagyma retek
ruccola sárgarépa spárga spenót
sütőtök szójabab uborka vizitorma
zeller zellergumó zöldbab  
13 FÉLE EGYÉB ÉLELMISZER
agar-agar élesztő (sör) élesztő (sütő) enoki (téli fülőke)
gesztenye gomba kakaóbab kávé
késői laskagomba kóladió méz nádcukor
ördögszekér-laskagomba rókagomba tea (fekete)

tea (zöld)

tinórau gomba    

 

Vissza az oldal tetejére.